latinica  ћирилица
02/12/2015 |  14:47 ⇒ 14:50 | Аутор: Агенције

Предсједништво БиХ са политичким директорима ПИК-а

Чланови Предсједништва БиХ информисали су данас у Сарајеву политичке директоре из земаља чланица Управног одбора Савјета за спровођење мира у БиХ о тренутној ситуацији у БиХ, предузетим корацима и изазовима у погледу напретка, те како даље унаприједити реформски програм који стоји пред БиХ.
Чланови Предсједништва БиХ примили директоре земаља чланица УО Савјета за имплементацију мира - Фото: СРНА
Чланови Предсједништва БиХ примили директоре земаља чланица УО Савјета за имплементацију мираФото: СРНА

Из Предсједништва је саопштено да су истакли преданост подстицању одрживог, ефикасног и стабилног привредног раста и постизању праведног друштвеног окружења кроз функционалне демократске институције, што је и потврђено у Реформској агенди БиХ 2015-2018. усвојеној на свим нивоима власти.

Према њиховим ријечима, Предсједништво заговара атмосферу узајамног поштовања и толеранције, те жели дјеловати проактивно у постизању стратешких циљева, којима би био ојачан мир, стабилност и напредак, како у БиХ, тако и цијелом региону Западног Балкана.

Охрабрени израженом спремношћу Предсједништва БиХ да приступи провођењу зацртаних реформи, чланови Управног одбора похвалили су напредак БиХ на европском путу.

Сагласили су се са члановима Предсједништва БиХ да фокус треба да буде на рјешавању социоекономских питања и владавини права, те истакли да вјерују у европску будућност БиХ.

На састанку је разговарано и о механизму координације и како га учинити што функционалнијим у процесу ЕУ интегрисања.