latinica  ћирилица
02/12/2015 |  15:32 | Аутор: СРНА

Стевандић: Прихватићу евентуални договор о разрјешењу

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је данас да ће прихватити евентуални договор СДС-а и СНСД-а према којем би био разријешен дужности, али да има уставну обавезу да предсједава сједницама парламента док се предсједник Недељко Чубриловић не опорави.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

Стевандић је негирао наводе да је дио скупштинске већине, нагласивши да он није гласао за избор Владе Српске, да не припада владајућој већини, те да гласа само за добре приједлоге, било од кога да долазе.

"СДС је добио папир од Народне скупштине да предложи кандидата за потпредсједника Скупштине, што им и припада и ја ћу гласати за тог кандидата. Они /СДС/ су договорили свог кандидата, али га не предлажу, већ упорно воде неке приватне ратове са мном, које ја желим да избјегнем", рекао је Стевандић новинарима у Бањалуци гдје се одржава посебна сједница Народне скупштине.

Он сматра да СДС то све ради због "ране предизборне кампање у Бањалуци" или је ријеч о потреби да се прави одређена врста тензије у Српској, која је непотребна.

"Било би добро да су те тензије држали у парламенту БиХ, гдје су стално понижени од СДА и Бакира Изетбеговића, као што је био недавни случај када су предложили Николу Поплашена за члана надзорног одбора једне од агенција", навео је Стевандић.

Посланици опозиционих партија напуштају скупштинску салу када сједницама предсједава Стевандић сматрајући да је нелегално на том мјесту.