latinica  ћирилица
02/12/2015 |  16:39 ⇒ 16:44 | Аутор: СРНА

Зворник- Почео Међународни дјечији фестивал "Звоно"

Представом "Чаробњак из Оза" у извођењу Дјечије сцене Општинског аматерског позоришта "Бранислав Нушић" из Малог Црнића у Србији, у зворничком Дому омладине почео је Трећи међународни фестивал дјечијег позоришта "Звоно".
Фестивал "Звоно" - Фото: СРНА
Фестивал "Звоно"Фото: СРНА

На отварању су наступили и ученици зворничке ОШ музичке школе "Војин Комадина", а публику је поздравио дјечији књижевник Тоде Николетић.

Руководилац Зворничког драмског позоришта, Божица Остојић, рекла је да ће у такмичарском дијелу фестивала бити изведено пет представа. Навела је да ће на фестивалу учествовати представе из Србије и Републике Српске и напоменула да ће бити додијељене награде за сценографију, музику, колективну игру, најбољег младог глумца и глумицу, режију, најбољу представу у цјелини и сценски говор.

У оквиру фестивала, вечерас ће драмска секција КУД "Абрашевић" из Краљева одиграти представу "Ко је смјестио вуку".

Зворничко драмско позориште сутра ће извести представу "Гдје је мој нос", а потом ће наступити Градско позориште из Јагодине са представом "Кад је џунгла нек је са музиком".

У петак ће Градско позориште Мркоњић Град одиграти представу "Магареће године", након које ће наступити Тоде Николетић. У вантакмичарском дијелу фестивала наступиће драмски студио Арс либери из Бачке Тополе са представом "Два мачора слатка и мишица Натка", након чега ће бити проглашени побједници.

Учеснике фестивала оцјењиваће жири у саставу дјечији књижевник Тоде Николетић, редитељ и театролог из Бањалуке Новица Богдановић и глумац из Зворника Ранко Остојић, а покровитељ Фестивала је општина Зворник.