latinica  ћирилица
02/12/2015 |  17:19 ⇒ 17:35 | Аутор: ТАНЈУГ

Пуповац и Станимировић на саслушању због трговине мандатима

Тројица функционера Самосталне демократске српске странке (СДСС) Војислав Станимировић, Милорад Пуповац и Миле Хорват, као и двојица чланова Моста независних листа саслушани су поподне у полицији у вези са истрагом коју је наложио Ускок, а поводом наводних пријетњи, притисцима и "трговања мандатима" у покушају да се састави саборска већина и нова влада.
Милорад Пуповац - Фото: СРНА
Милорад ПуповацФото: СРНА

Мост су представљали портпарол Никола Грмоја и градоначелник Омиша Иван Ковачић.

"Био сам, дао сам изјаву и потписао да не могу за медије да коментаришем садржај", рекао је Грмоја Хини, додавши како се у тих пар случајева очито ради о трговини саборским мандатима.

Грмоја, међуитм, није желио да каже на које случајеве трговине мандатима мисли, али је додао да је на разговору био и градоначелник Омиша и члан Моста Иван Ковачић те да су се обојица на разговору задржали по двадесетак минута.
Ни предсједник СДСС-а Милорад Пуповац није желио да открије о чему је разговарао с полицијом.

"Сва тројица, колеге Станимировић, Хорват и ја, разговарали смо с представницима полиције, али не могу рећи о чему, јер сам након даног исказа потписао да о томе нећу говорити", рекао је Пуповац.

Ускок је у уторак објавио да је полицији наложено да на основу информација у медијима истражи евентуалне пријетње и наводно куповање, односно трговину мандатима на које су се неки заступници јавно жалили.

На притиске и пријетње жалио се, између осталих, и "одбјегли" СДСС-ов заступник Мирко Рашковић, који је затражио заштиту предсједнице Колинде Грабар-Китаровић током консултација на Пантовчаку, тврдећи да су му из његове странке пријетили да ће му "скинути главу".

На Рашковићеве тврдње Пуповац је узвратио оптужбама на рачун ХДЗ-а да је притиском на Рашковића осигурао да тај заступник повуче потпис за Милановића као мандатара.

Неколико дана након тог иступа Рашковић је изашао из СДСС-а, а Пуповац је казао како сматра да Рашковићев мандат припада СДСС-у и очекује да га врати странци, "посебно због тога што постоје индиције да је ријеч о организираној пљачки мандата".