latinica  ћирилица
02/12/2015 |  20:38 ⇒ 03/12/2015 | 06:36 | Аутор: Агенције

САД: Пуцњава у Сан Бернардину, најмање 14 мртвих (ВИДЕО)

Најмање 14 особа је убијено, а 14 рањено у нападу у близини центра за oсобе заостале у развоју, у граду Сан Бернардино у Калифорнији, саопштили су званичници.
Сан Бернардино (Фото:Даг Сандерс) -
Сан Бернардино (Фото:Даг Сандерс)

Тројица тешко наоружаних нападача још су на слободи.

Шеф полиције Џерод Бурган рекао да су три наоружана нападача отворила ватру и убила најмање 14 особа, а исто толико ранила, преноси "CNN".

У пуцњави је рањено више од десет особа, рекао је шеф локалне полиције Џерод Бурган. Он је додао да је то прелиминарни биланс који би могао да се промјени.

Представници полиције рекли су да се још ништа не зна о мотивима напада и да ли је у питању терористички напад.

Непознати број наоружаних особа упало је данас око 20.00 сати по средњоевропском времену у локалну установу за социјалну заштиту особа са сметњама у развоју у Сан Бернардину, граду на југоистоку Калифорније, и насумице отворило ватру.

Према сазнањима полиције, број нападача креће се од једног па до три. Амерички медији јавили су да је нападач, или више њих, носио панцирни прслук и војну опрему и да је био тешко наоружан.

Полиција је убрзо послије напада евакуисала грађане и запослене који су се налазили у просторијама великог комплекса установе за социјалну заштиту.

На снимцима са лица мјеста видјело се да је од грађана затражено да изађу са подигнутим и празним рукама, како нападач не би искористио евакуацију као прилику за бијег.

У првом тренутку полиција није знала да ли су нападачи можда остали у згради, а употребљен је и робот како би се провјерило да није постављена експлозивна направа.

Према новим извјештајима америчких медија, полиција сада трага за црним теренским возилом, које су нападачи искористили за бијег.

У току је интензивна потрага у цијелом региону.

Мрежа "CNN" наводи да су нападачи вјероватно били наоружани аутоматским пушкама АК-47, познатим и под именом калашњиков.

Позивајући се на полицијске изворе, станица наводи да је на другом спрату зграде пронађен сумњив пакет.

Тери Петит рекао је новинарима да је од ћерке добио поруку: "Људи пуцају. У канцеларији чека полицију. Молите се за нас".

Предсједник САД Барак Обама обавијештен је о инциденту.

Сан Бернардино је град у којем живи око 200.000 људи и налази се 100 километара источно од Лос Анђелеса.