latinica  ћирилица
13/01/2016 |  16:58 ⇒ 17:37 | Аутор: РТРС

Браниоци Добоја: Фонд за помоћ оптуженим (ВИДЕО)

Удружење бранилаца града Добоја покреће иницијативу за оснивање фонда за помоћ у одбрани оптужених за ратне злочине пред правосуђем у БиХ.
Браниоци Добоја: Фонд за помоћ оптуженим - Фото: РТРС
Браниоци Добоја: Фонд за помоћ оптуженимФото: РТРС

Поручили су да имају сазнања да се за Добој спрема још оптужница и подсјетили да је Тужилаштво БиХ крајем прошле године подигло оптужнице против Милана Нинковића, Борислава Паравца, Андрије Бјелошевића, Милана Савића и Слободана Карагића, оптужујући их за ратне злочине против несрпског становништва на подручју Добоја током 1992. и 1993. године. Подизање оптужница против Добојлија осуђују и у градској Борачкој организацији. 

Раденко Николић, из Удружења Браниоци града Добоја "2. мај 1992. године", рекао је да ово удружење данас покреће иницијативу за оснивање фонда за заробљене људе.

- Очекује се да је за Добој припремљено још много неоправданих оптужница, финансијски ћемо помоћи те људе и нећемо их дати - рекао је Николић.

Горан Сувајац из Борачке организације Добоја, рекао је да су ти људи у том моменту били на руководећим мјестима и организовали српски народ.

- Не знам зашто њих оптужују? Ако њих оптужују, шта тек онда осталима слиједи!? - упитао је Сувајац.