latinica  ћирилица
27/01/2016 |  08:59 ⇒ 12:41 | Аутор: РТРС

Честитке поводом Савиндана

Предсједник Републике Српске Милорад Додик честитао је празник, Светог Саву – школску славу, свим ученицима, студентима и просвјетним радницима, као и свима који се баве просвјетом и образовањем.
Свети Сава - Фреска из манастира Студеница - Фото: Wikipedia
Свети Сава - Фреска из манастира СтуденицаФото: Wikipedia

- Честитам Вам Савиндан и желим да у духу Светосавља са традицијом и обичајима прославите овај велики празник, који свједочи о историји и култури свјетлости, истини и љубави, у здрављу и благостању заједно са свим људима добре воље.
Нека дјела и вриједности, која нам је у трајано насљеђе оставио први српски архиепископ и просветитељ Свети Сава, буду подстицај за све нас, а нарочито за младе људе, да развијајући сопствено знање, образовање, културу и духовност допринесу личном, а тиме и напретку нашег друштва у цјелини, поручио је предсједик Додик.

И предсједница Владе Републиике Српске Жељка Цвијановић упутила је честитку свим ученицима, студентима, просвјетним радницима као и свима који се баве образовањем и просвјетом, поводом обиљежавања школске славе – Светог Саве.

- У име Владе Републике Српске и своје име, упућујем вам искрене честитке поводом најсвјетлијег празника образовања - Савиндана, наведено је у честитки премијерке Српске.