latinica  ћирилица
29/01/2016 |  18:53 ⇒ 30/01/2016 | 12:06 | Аутор: РТРС

Јања- Ножем избо школског друга (ВИДЕО)

У Јањи је 16-годишњак ножем избо друга из разреда насред школског дворишта! Дјечаку су нанесене тешке тјелесне повреде.
Бијељина - болница - Фото: РТРС
Бијељина - болницаФото: РТРС

Повријеђени дјечак је оперисан у бијељинској болници и према ријечима љекара још је у животној опасности. Немили догађај десио се између ученика првог разреда трговачког смјера који иду у исто одјељење.

Љекари бијељинске болнице "Свети врачеви" борили су се неколико часова за живот дјечака, који је довезен са четири убодне ране у груди и стомак.

Дјечији хирург Микајло Лазић каже да су дјечаку повријеђени желудац, танка цријева, а да је најтежа повреда аорте.

- Збринули смо све повреде. Очекујемо да дијете буде добро. Још је у животној опасности због великог губитка крви - реако је Лазић.

Родитељи повријеђеног дјечака ишчекивали су исход операције пред болницом. Отац дјечака Саша Томић се у невјерици пита да ли су чарке разлог да неко буде избоден ножем. Оливера Томић, мајка повријеђеног дјечака, не схвата, како каже, откуд нож, без обзира шта је био разлог туче.

- Не могу да схватим какви су то родитељи, без обзира да ли су Муслимани, Срби или Хрвати, дозволили да се носи нож!? Прво ћемо поднијети тужбу против родитеља, а онда против школе - рекла је мајка дјечака.

Полиција је у школском дворишту гдје се десио немио догађај извршила увиђај и лишила слободе малољетника који је починио кривично дјело. Директорка школе, видно потресена, рекла нам је да није у стању да да изјаву. Незванично, како кажу школски другови ових дјечака, разлог за ово кривично дјело је свађа око несталог ланчића.

Предсједник Савјета МЗ Јања Мустафа Градашчевић осудио је овај чин. Сматра да су у својој улози заказале и образовне институције, а прије свега породица.

Вечерас ће у Јањи поводом овог догађаја бити одражан састанак Савјета МЗ, а присустоваће и неки од челника Градске управе у Бијељини.