latinica  ћирилица
29/01/2016 |  19:02 ⇒ 30/01/2016 | 07:49 | Аутор: РТРС

Шамац: Додик и Вучић сутра отварају новоизграђену школу (ВИДЕО)

Српски премијер Александар Вучић потврдио је да ће сутра заједно с предсједником РС Милорадом Додиком, отворити новоизграђену школу "Србија" у Црквини, код Шамца. Ова основна школа страдала је у мајским поплавама 2014. године. Средства за изградњу школе од милион марака обезбиједила је Влада Републике Србије.
Шамац: Г. Црквина - ОШ "Србија" - Фото: СРНА
Шамац: Г. Црквина - ОШ "Србија"Фото: СРНА

Нова школа "Србија" - разлог је за 225 озарених лица ученика, који с нестрпљењем хитају на наставу. Заборавили су све прошлогодишње проблеме, када су наставу похађали на више различитих локација.

Централно гријање, простране и свијетле учионице, нови намјештај, савремена учила, чак и видео-надзор. Школа коју би сваки ученик пожелио.

Ученик Ненад Ђорђић истиче да сада имају веома добре услове за одвијање наставе, али и пред тога, како каже, ова школа  представља и симбол пријатељства двије државе - Србије и Републике Српске.

У вријеме катастрофалних поплава највећу помоћ угроженом становништву Српске пружила је Србија.

"Када ме предсједник Републике за вријеме поплава назвао и рекао да је разговарао са предсједником Владе Републике Србије Александром Вучићем који је истакао да је вољан помоћи Републици Српској и угроженим општинама у РС и да можемо рачунати на милион КМ, договорили смо се да тај новац буде уложен у школу у Црквини", рекао је начелник општине Шамац Саво Минић.

Мара Ђокић, директорка ОШ "Србија"  истиче да данас имају најсавременију и најмодернију школску зграду у Српској и шире. "Радујемо се отварању у суботу и позивамо све добре људе да са нама подијеле радост отварања нове школе", нагласила је Ђокић.

Школу ће за садашње и будуће генерације основаца симболично отворити премијер Србије Александар Вучић и предсједник Републике Српске Милорад Додик.