latinica  ћирилица
01/02/2016 |  12:20 ⇒ 14:29 | Аутор: ТАНЈУГ

ФИНА: Србија и Савић најбољи у 2015. години

Свјетска пливачка федерација (ФИНА) прогласила је ватерполо репрезентацију Србије за најбољу екипу у 2015. години.
ФИНА: Проглашење најбољих у 2015. години (Фото:Giorgio Scala / Deepbluemedia) -
ФИНА: Проглашење најбољих у 2015. години (Фото:Giorgio Scala / Deepbluemedia)

Награду је на свечаности у Будимпешти примио капитен "делфина" Живко Гоцић, из руку високог функционера ЛЕН Тамаша Ђајрфаша.

Уједно, ФИНА је изабрала и селектора Србије Дејана Савића за најбољег стручњака прошле године.

"Велика ми је част и задовољство. Желим да се захвалим на овој престижној награди у своје и име саиграча из репрезентације, као и селектора Дејана Савића. Протекла година била је сјајна за српски ватерполо, освајање златних медаља на Свјетском првенству и Свјетској лиги, а као круна успјешне године било је злато на недавно завршеном Европском првенству у Београду", рекао је Гоцић, а преноси сајт Ватерполо савеза Србије.

Свечаности су присуствовали предсједник ВСС Милорад Кривокапић, генерални секретар Немања Маријан и члан ватерполо комитета ФИНА Александар Шоштар.

Министар омладине и спорта Србије Вања Удовичић честитао је ватерполо репрезентацији избор за најбољу екипу у 2015. години.

"Још једно признање и потврда да имамо златну генерацију српског ватерпола, предвођену најбољим тренером на свијету Дејаном Савићем. Хвала вам на свему што чините за овај спорт и Србију. Од срца вам честитам и желим да у 2016. остварите ваш највећи сан", наводи се у честитки.

Подсјетимо, српски ватерполиста Душко Пијетловић најбољи је играч Европе у избору ЛЕН и свијета у избору магазина "Swimming world", док је Филип Филиповић најбољи у анкети сајта "Waterpolo world" за 2015. годину.