latinica  ћирилица
01/02/2016 |  14:12 ⇒ 14:14 | Аутор: ТАНЈУГ

Пробијен тунел Савинац, Вучић честитао уз шампањац

Десна цијев тунела "Савинац" дужине 270 метара на Коридору 11, у близини Такова, пробијена је данас, а премијер Александар Вучић честитао је радницима и у то име отворио шампањац.
Пробијен тунел Савинац, Вучић честитао - Фото: ТАНЈУГ
Пробијен тунел Савинац, Вучић честитаоФото: ТАНЈУГ

Пробијањем ове цијеви, пробијени су сви тунели на дионици Љиг-Прељина.

На дионици Коридора 11 од Љига до Прељине асфалтирано је 36 километара од укупно 40 километара аутопута у пуном профилу, а у квалитет радова данас се увјерио премијер Вучић, који је обишао тај путни правац.

Премијер се провозао заједно са новинарима тим аутопутем, а у аутобусу су били и потпредсједница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић амбасадор Азербејџана Елдар Хасанов.

Лијева цијев Савинца у дужини од 270 метара је пробијена у септембру 2015. године, а радове изводи домаће предузеће Планум.
Пробијањем тунела Савинац повезана је комплетна дионица у дужини од 40 километара. Уговорена вриједност трунела Савинац је 9,85 милиона евра.

Дионица Љиг - Прељина је дуга око 40 км и већ је завршено 36 км аутопута, а званични рок за завршетак аутопута од Љига до Прељине је 25. август 2016.