latinica  ћирилица
01/02/2016 |  15:28 | Аутор: СРНА

Петровић: Чавићева иницијатива накнадна памет опозиције

Генерални секретар СНСД-а Лука Петровић изјавио је Срни да му је драго што лидер НДП-а Драган Чавић инсистира да буде објављена одлука о расписивању референдума о раду Суда и Тужилаштва БиХ, те да СНСД то схвата као накнадну памет опозиције о потреби одржавања једног таквог референдума.
Требиње: СНСД - Лука Петровић, прес - Фото: СРНА
Требиње: СНСД - Лука Петровић, пресФото: СРНА

- Било би добро да је господин Чавић био дио већине када се та одлука доносила, али није касно да постане дио већине која схвата неопходност тог референдума, рекао је Петровић, коментаришући Чавићеву тврдњу да власт незаконито кочи објављивање одлуке о референдуму у Службеном гласнику и да то ради како би и даље млатарала референдумом као "политичким средством за препадање".

Он је нагласио да референдум о раду Суда и Тужилаштва БиХ није политичко средство за препадање, како то тврди Чавић.

Ако су се они из опозиције препали одржавања таквог референдума, каже Петровић, не би требало да својим страхом плаше оне који су одлучни да то ураде и грађане који имају пуну свијест о неуставном и погубном дјеловању и Суда и Тужилаштва БиХ.

- За референдум је потребна општа сагласност и ако опозиција инсистира на њему, имаће прилику да то докаже у парламенту, мада је нејасно шта су до сада чекали, нагласио је Петровић.