latinica  ћирилица
01/02/2016 |  16:45 ⇒ 17:45 | Аутор: РТС

Све спремно за сутрашњи почетак ЕП у футсалу

Футсал тим Града Београда, предвођен градоначелником Синишом Малим и предсједником Скупштине Николом Никодијевићем, одиграо је ревијални меч против челника Фудбалског савеза Србије у Комбанк арени, дан уочи почетка Европског првенства у футсалу.
Функционери испробали Арену пред футсал шампионат - Фото: ТАНЈУГ
Функционери испробали Арену пред футсал шампионатФото: ТАНЈУГ

За ФСС играли су потпредсједник Славиша Кокеза, бивши генерални секретар Зоран Лаковић, селектор футсал репрезентације Србије Аца Ковачевић и на тај начин против градских фунционера испробали специјалну подлогу у Арени, уочи сутрашњег меча између Србије и Словеније на отварању првенства.

Резултат није био у првом плану, већ рекреација и забава како би се промовисао турнир.

"Након Европског првенства у ватеролу, Београд је домаћин шампионата и у футсалу. Биће то нова прилика да покажемо да смо свијетска метропола и позвао бих навијаче да испуне трибине, али и да оборимо рекорд од 8.000 гледалаца који је постављен у Белгији", рекао је Мали новинарима.

Мали је додао да је Арена спремна за нови спектакл и да изгледа сјајно.

Никодијевић је открио да су из УЕФА стигле похвале за органитацију такмичења.

"Уефа је највећа европска спортска организација и самим тим чињеница да се игра у Београду је велика част. Људи из Уефе су одушевљени како су текле припреме за шампионат. Арена је велико богатство Београда, спорт највећи амбасадор Србије у читавом свијету и вјерујем да ћемо послати праву слику", навео је Никодијевић.

Селектор футсал репрезентације Србије Аца Ковачевић истакао је да се нада да ће екипа направити искорак и освојити медаљу.

"Желимо да прођемо препреку, звану четвтфинале и уз помоћ навијача покушамо да направимо велики успјех, закључио је Ковачевић.

Шампионат Европе у футсалу, који се одржава од 2. до 13. фебруара, почиње сутрашњом утакмицом Србије и Словеније од 18.30 сати.