latinica  ћирилица
01/02/2016 |  16:56 | Аутор: СРНА

Марковић: Босићу нису спорни Суд и Тужилаштво БиХ, већ институције Српске

Члан Главног одбора СНСД-а Милица Марковић изјавила је да је скандалозно то што лидер СДС-а Младен Босић сматра да Суд и Тужилаштво БиХ нису спорни због њихове неуставне позиције и дјеловања под утицајем политичког естаблишмента из Сарајева него зато, како је рекао, што се не обрачунава са институцијама из Републике Српске.
Милица Марковић - Фото: РТРС
Милица МарковићФото: РТРС

Марковићева је истакла да је жалосно то што српски представници окупљени у такозвани Савез за промјене знају да су Суд и Тужилаштво БиХ под утицајем СДА и Бакира Изетбеговића и да су пристали да се обрачунавају чак и са својим институцијама, али сарајевским оружјем.

- Сматрам да су они зарад својих фотеља, умјесто дејтонске, пристали на БиХ коју је замислио Бакир Изетбеговић, у којој једну трећину треба похапсити, једну узети у јањичаре и једну трећину претворити у рају. На том концепту данас ради здушно СДС и њихови посланици и министри у Сарајеву и остали окупљени у Савезу за промјене и то, нажалост, слаби позицију Републике Српске - оцијенила је Марковићева.

Према њеним ријечима, доћи ће вријеме када ће се народ одредити о томе и казнити такво понашање српских представника у Сарајеву.

Лидер СДС-а Босић изјавио је данас новинарима да сматра да је правосуђе у БиХ један од главних извора кризе и стално се говори да је неопходно извршити велике промјене, наглашавајући да је доказ за његову тврдњу то да нико од функционера умијешаних у велике скандале корупције у Републици Српској није процесуиран.