latinica  ћирилица
01/02/2016 |  17:07 | Аутор: РТС

Едсон: Циљ ми је титула и Лига шампиона са Звездом

Бразилац Едсон Жосе да Силва поручио је да се нада да ће у дресу Црвене звезде освојити титулу и доказати да је способан да игра у Европи.
Едсон Жосе да Силва - Фото: Screenshot
Едсон Жосе да СилваФото: Screenshot

"Утисци су јако позитивни, први пут сам у Београду. Дошао сам у велики клуб и веома сам срећан. Надам се да ћу помоћи Звезди да освоји титулу у Србији, а потом и у квалификацијама за Лигу шампиона. Свјестан сам одговорности ", рекао је Едсон на стадиону "Рајко Митић" и задужио дрес са бројем пет.

Овом 29-годишњем фудбалеру ће Црвена звезда бити први клуб у Европи.

"Мислим да сам способан да играм у Европи и вјерујем да ћу са новим тимом имати пуно успјеха на евро-сцени", рекао је Едсон и додао да се најбоље сналази на позицији лијевог штопера.

Едсон је додао да веома добро познаје некадашњег фудбалера Звезде Дејана Рамба Петковића, који се доказао у Бразилу.

"Пећко? Никада нисам играо против њега, али он је велика звијезда у Бразилу и драго ми је што баш долазим у овај клуб ", поручио је фудбалер, који од некадашњих саиграча посебно цијени Каку.

Доскорашњи снажни штопер Сао Паула, који је претходно играо за Коринтијанс, Ботафого, Форталезу, Фигуренсе и неколико бразилских нижеразредних клубова потписао је двогодишњи уговор и ускоро ће се прикључити екипи Миодрага Божовића на припремама на Кипру.