latinica  ћирилица
01/02/2016 |  20:23 ⇒ 20:26 | Аутор: СРНА

Загреб: Протест "издајника"

Фрањо Туђман није био "отац домовине" него аутократа, ксенофоб и родоначелник идеје о "200 богатих породица", изјавила је Миљенка Ћурковић из Радничког фронта на вечерашњем протесту у Загребу.
Протести у Загребу (Фото: Srdjan Vrančić/EPH) -
Протести у Загребу (Фото: Srdjan Vrančić/EPH)

Она је рекла да демонстранти, којих се окупило око хиљаду, не желе да симпатизери Независне Државе Хрватске буду министри културе, те да не мисле да су мржња према другима и другачијима нешто позитивно, нити да икога треба мрзити зато што је странац, Србин, муслиман, љевичар, Југословен...

- Немојте заборавити, ово што се догађа тренутно код нас, успон неофашизма и десног ауторитаризма је тренд у великом дијелу Еуропе. Не допустимо да се то догоди и код нас. Један Други свјетски рат био је и превише - поручили су демонстранти.

Међу окупљеним "издајницама" виђен је и саборски посланик СДП-а Ненад Стазић.

- Није ријеч ту о регистру издајника, већ смо дубоко забринути смјером којим Хрватска иде и изјавама људи у влади - рекла је једна од учесница демонстрација.

Раднички фронт позвао је на протест "издајника", како су написали.

- Ако нисте одушевљени оним што говори нова власт, фашисоидним листама и мјерењем "домољубља", дођите 1. фебруара у 18.30 часова на Марков трг на протест! - стоји у позиву на протест "издајника" на Маркову тргу.

У позиву организатори истичу да не не сматрају да су професионални "бранитељи", /а у стварности фашисоидна бојна плаћеника која штити ХДЗ-ову клептократију/ узор и мјерило свега у Хрватској.

Организатори сматрају да ХДЗ није "створио, него је опљачкао Хрватску".