latinica  ћирилица
01/02/2016 |  20:56 ⇒ 20:56 | Аутор: ТАНЈУГ

Ковачевић: Меч са Словенијом кључан за наш пласман у четвртфинале

Селектор футсал репрезентације Србије Аца Ковачевић, уочи старта јубиларног 10. првенства Европе, против Словеније, рекао је да је тај дуел кључан у борби за пласман у другу фазу.
Аца Ковачевић (Фото: uefa.com) -
Аца Ковачевић (Фото: uefa.com)

"Побједа над Словенијом нам широм отвара врата четвртфинала, али нема сумње да ће бити веома тешко. Играли смо са том репрезентацијом много пута и екипа су за поштовање. Свјесни смо колико интересовање је изазвао овај турнир и учинићемо све што је до нас да се одужимо свима који ће нас подржати", изјавио је Ковачевић.

Он је позвао навијаче да испуне Арену, јер ће први пут гледаоци у Србији моћи на једном мјесту да виде најбоље играче Европе.

"Сигуран сам да ћемо имати огромну подршку са трибина и то може само да нам буде додатни вјетар у леђа, никако оптерећење. Када је ријеч о дометима, они су релативан појам. Пласман на Европска и Свјетска првенства је велики успјех за нас, али је чињеница да смо међу 10 најбољих репрезентација на континенту, па и на планети", поручио је Ковачевић.

Поред Србије и Словеније, у групи А је Португалија, са којом ће се национални тим састати у суботу од 21 сат.

У групи Б су Шпанија, Украјина и Мађарска, у групи Ц се налазе Русија, Хрватска и Казахстан, док су у групи Д Италија, Чешка и Азербејџан.

По двије најбоље репрезентације пласираће се у четвртфинале, које ће бити одиграно 8. и 9. фебруара. Полуфинале је 11, а финале и утакмица за треће мјесто 13. фебруара.

Титулу шампиона Европе брани Италија.