latinica  ћирилица
02/02/2016 |  08:00 ⇒ 18:39 | Аутор: ТАНЈУГ

Београд: ЕП у футсалу

Јубиларни 10. шампионат Европе у футсалу почиње данас у Београду, а турнир ће од 18.30 сати у Арени отворити селекције Србије и Словеније.
Београд: ЕП у футсалу - Фото: илустрација
Београд: ЕП у футсалуФото: илустрација

На шампионату ће учествовати 12 најбољих селекција Старог континента, а сви очекују спектакл, прије свега због чињенице да је Београд доказан организатор великих такмичења.

"Након Европског првенства у ватерполу, Београд је домаћин шампионата и у футсалу. Биће то нова прилика да покажемо да смо свјетска метропола и позвао бих навијаче да испуне трибине, али и да оборимо рекорд од 8.000 гледалаца који је постављен у Белгији", рекао је градоначелник Београда Синиша Мали.

Селектор футсал репрезентације Србије Аца Ковачевић изјавио је да се нада историјском пласману у полуфинале, а стартни дуел са Словенијом могао би да буде кључан на том путу. Он је позвао навијаче да испуне Арену, јер ће први пут гледаоци у Србији моћи на једном мјесту да виде најбоље играче Европе.

Поред Србије и Словеније, у групи А је Португалија, са којом ће се српски национални тим састати у суботу од 21 сат.

У групи Б су Шпанија, Украјина и Мађарска, у групи Ц Русија, Хрватска и Казахстан, док су у групи Д Италија, Чешка и Азербејџан.
По двије најбоље репрезентације пласираће се у четвртфинала, која ће бити одиграна 8. и 9. фебруара. Полуфинале је 11, а финале и утакмица за треће мјесто 13. фебруара.

Титулу шампиона Европе брани Италија.