latinica  ћирилица
02/02/2016 |  08:37 | Аутор: Б92

Јокић сам против Репторса – 27 поена, 14 скокова (ВИДЕО)

Никола Јокић одиграо је протекле ноћи најбољи меч у НБА лиги постигавши 27 поена уз 14 скокова.
Никола Јокић - Фото: Beta/AP
Никола ЈокићФото: Beta/AP

Јокић је практично сам "носио" Денвер до побједе над Торонтом 112:93, окончавши серију Репторса од 11 узастопних побједа.

"Имао је сјајну утакмицу, срећан сам због њега. Рекао сам му да ће му сада изазов бити да овако игра сваки меч", рекао је Јокићев саиграч Данило Галинари.

Репторси су се добро спремили за најбољег стријелца Нагетса, Италијан је заустављен на 13 поена, али нису имали рјешење за рукија из Србије.

Јокић је већ у првом полувремену био близу "дабл-дабла" са 15 поена и 7 скокова, резервисано је почео друго, да би са шест узастопних поена крајем трећег периода одвео Денвер на 73:60, након чега Торонто више није успио да се врати у егал.

"Када сам дошао овдје нисам очекивао да ћу да играм. Сада имам тренерово повјерење", рекао је Јокић.

Ово је Јокићу био седми "дабл-дабл" у руки сезони, четврти на посљедњих пет мечева.

Вили Бартон је постигао 20, а Ренди Фој дода 16 поена за Нагетсе. Репторсе је предводио Демар Дерозан са 24, док је други "Ол-стар" овог тима Кајл Ловри убацио само 9 (1/6 слободна).

Мајк Мелоун: Не бих га мењао ни за кога на свијету

"Каква игра! Кад год помислим да је достигао максимум своје руки сезоне, он пронађе начин да ме импресионира. Можемо причати и о другим талентованим младићима у лиги, али не бих га мијењао ни за кога на свијету. Он је посебан младић и посебан таленат. А биће све бољи како постаје снажнији", рекао је тренер Нагетса.