latinica  ћирилица
02/02/2016 |  09:34 | Аутор: СРНА

Мандић: Укидамо санкције Русији, ако дођемо на власт

Лидер Нове српске демократије /Нова/ Андрија Мандић рекао је на састанку са предсједником руске Думе Сергејом Наришкином у Москви да Демократски фронт жели да одржава добре односе са Русијом, те да ће, уколико дођу на власт, укинути антируске санкције.
Андрија Мандић (фото: www.cdm.me/) -
Андрија Мандић (фото: www.cdm.me/)

Мандић и предсједник Демократске народне партије Милан Кнежевић састали су се јуче са Наришкином, потпредсједником Думе Сергејом Жељазњаком, предсједником Одбора Думе за спољне послове Алексејем Пушковим и шефом Департмана за међународну сарадњу Михаилом Пасковим, наведено је у саопштењу ДФ-а.

Мандић је на састанку истакао да ДФ жели да развија и јача односе које су стварали њихови очеви и да опозиција у Црној Гори мјесецима протестује против Владе уз подршку грађана.

Он је оцијенио да Црна Гора много дугује Русији са којом има 300 година дуге односе, те да Црна Гора не би ни постојала у вријеме Отоманског царства да није имала тако моћног бранитеља и заштитника као што је Русија.

- Прво што бисмо као будућа власт урадили, било би укидање санкција Русији и грађење што бољих односа са овом земљом - рекао је Мандић.

Представници Думе нагласили су током разговора да су двије најсрамније одлуке руководства Црне Горе "признање лажне државе Косово и увођење санкција братској Русији".

Предсједник Думе итакао је да Русија доживљава црногорски народ као братски, да их везују нераскидиве историјске везе, те да му је јасно да се већина грађана Црне Горе противи економским санкцијама које је црногорски режим увео Русији, као што се противе и учлањењу Црне Горе у НАТО, саопштено је из ДФ-а.

Наришкин је истакао да је упознат са актуелним политичким дешавањима у Црној Гори, подсјећајући да се Русија противи даљем ширењу НАТО алијансе и да одлуку о учлањењу Црне Горе у овај савез једино могу донијети грађани на референдуму.