latinica  ћирилица
02/02/2016 |  10:07 | Аутор: Б92

Прелазни рок завршен без великих изненађења

Прелазни рок у већем дијелу Европе завршен је у поноћ, а траје још једино у Њемачкој, данас до 17 часова.
Бајер Леверкузен - Бајерн Минхен (ФОТО: Twitter) -
Бајер Леверкузен - Бајерн Минхен (ФОТО: Twitter)

Посљедњег дана зимског прелазног рока није виђена ниједна трансфер "бомба", а обиљежила га је потврда Манчестер Ситија да ће Пеп Гвардиола преузети "грађане" на крају сезоне, умјесто Мануела Пелегринија.

Било је занимљивих трансфера, већина фудбалера који су промијенили средине су отишли на позајмице, а још није позната судбина Радамела Фалкаа, који је преговарао о повратку у Атлетико, али су се појавиле и информације да ће каријеру наставити у Кини.

Од српских фудбалера, нови клуб јуче је пронашао Никола Нинковић који је прешао из Партизана у Ђеноу, али је одмах прослијеђен на позајмицу у Кјево. На позајмицу је отишао и Никола Ђурђић – из Аугсбурга у Фортуну из Диселдорфа, члана Цвајте.

Што се тиче српских клубова, Црвена звезда је довела Бразилца Едсона, док је бивши нападач "црвено-бијелих" Огњен Мудрински појачао суботички Спартак.

Један од најзанимљивијих трансфера обавила је Валенсија која је претекла Ливерпул и Севиљу у трци за Дениса Черишева из Реала, док је Њукасл довео Сејдуа Думбију из Роме на позајмицу.

Пред сам завршетак прелазног рока, Стоук Сити је поставио нови рекорд клуба довођењем Ђанелија Имбуле из Порта за 18,3 милиона фунти. Имбула (23) је потписао петогодишњи уговор са својим новим клубом. Стоук је такође вратио Марка ван Гинкела са позајмице Челсију, који га је прослиједио ПСВ Ајндховену до краја сезоне.

Многи медији су за највеће изненађење посљедњег дана прелазног рока прогласили позајмицу Стивена Флечера из Сандерленда у Олимпик из Марсеја. У Француску је отишао још један фудбалер из Премијер лиге - Матје Дебиши, који је појачао Бордо, пошто му је претходно Арсенал забранио прелазак у Манчестер Јунајтед.

Бајерн је замјену за повријеђеног Жерома Боатенга нашао у Сердару Таскију из московског Спартака, док се Евертон појачао Омаром Нијасеом из редова московске Локомотиве.

Медији спекулишу да су могућа још нека изненађења у финишу прелазног рока, јер не треба заборавити да он још није завршен у једној од најјачих лига Европе - Њемачкој.