latinica  ћирилица
02/02/2016 |  10:16 | Аутор: СРНА

Бањалука-Цијена карте у јавном превозу 1,40 КМ

Цијена појединачне карте у јавном превозу у Бањалуци смањена је за 0,20 КМ за градску и приградску зону.
Бањалука: Јавни превоз - Фото: РТРС
Бањалука: Јавни превозФото: РТРС

Умјесто досадашњих 1,60 КМ карта у градском превозу кошта 1,40 КМ, цијена карте за другу зону умјесто 2,30 сада је 2,10 КМ, а за трећу је умјесто три потребно платити 2,80 КМ.

Анексом уговора који су превозници потписали са градском управом дефинисан је, између осталог, механизам за корекције цијене карата на начин да уколико буде промијењена цијена горива за минимално 15 одсто, у року од три дана мора бити утврђена корекција цијена карата и за то затражити сагласност градске управе.

Нижа цијена карте почела се примјењивати јуче, а из градске управе напомињу да сви корисници јавног превоза имају додатну погодност да на продајном мјесту превозника могу купити сет од пет карата по цијени од 1,20 КМ по карти.

Подсјећају да одређене категорије становништва имају бесплатан превоз, као што су родитељи погинулих бораца и слијепа лица са пратиоцем.

Попуст у висини пензионерске карте имају дјеца погинулих бораца која похађају средњу школу или факултет, супруге погинулих бораца које нису пензионери и инвалиди прве и друге категорије.

Цијене мјесечних карата у Бањалуци нису мијењане, а из градске управе наводе да су ове цијене, као и цијене појединачних карата, у поређењу са цијенама карата у окружењу, међу најнижима.