latinica  ћирилица
02/02/2016 |  11:14 | Аутор: ТАНЈУГ

Ђенеро: Милановић наредио моје праћење

Политички аналитичар Давор Ђенеро тврди да је бивши премијер, лидер најутицајније опозиционе СДП Зоран Милановић, наредио његово праћење због текстова које је објављивао о њему.

"Био сам упозорен од неких људи прије доста времена да је господин Милановић своме дворјанину Лозанчићу наложио да ме прате, а разлог томе су текстови које сам објављивао о њему. Кључно у томе је и што сам цијело вријеме покушавао рећи јесте чињеница да он није човјек од демократског политичког материјала и да није способан функционисати нити у једном облику ограничене власти", рекао је Ђенеро у ХТВ-овој емисији Отворено.

На питање о његовом контакту са страним дипломатима, Ђенеро је одговорио да контактира с великим бројем амбасадора пријатељских земаља, али да притом не контактира ни с ким ко има било какве класификоване информације.

У истој емисији је гостовао и потпредсједник саборског Одбора за унутрашњу политику и националну безбједност Мирослав Туђман, бивши предсједник Иво Јосиповић, Гордан Босанац из Центра за мировне студије и бивши главни аналитичар МУП-а Роберт Копал.

"Нико, па ни предсједник ни премијер, нису изузети од надзора обавјештајних служби, ако се баве нечим што је незаконито. Требало је унапријед упозорити предсједницу Грабар-Китаровић да контактира с особом која је под надзором, а то је и пропуст оних који брину о безбједности у самом Кабинету председнице", рекао је Јосиповић, пренио је загребачки Вечерњи лист.