latinica  ћирилица
02/02/2016 |  11:17 | Аутор: ТАНЈУГ

К. Митровица: Почело суђење због напада на српске младиће

У Основном суду у Косовској Митровици, пред вијећем за малољетнике којим предсједава судија Еулекса, данас је почело суђење за кривично дјело тешко убиство у покушају, шесторици малољетника албанске националности.
Косовска Митровица - Фото: Бета
Косовска МитровицаФото: Бета

Ови младићи окривљени су да су 9. априла прошле године, пошто су дошли из јужног дијела Косовске Митровице, напали прво физички а затим и ножевима тројицу српских младића, међу којима је био и малољетни Никола Савељић који је тада тешко повријеђен.

Еулексов тужилац их терети за кривично дјело тешко убиство у покушају, недозвољено држање и ношење оружја, распиривање вјерске, националне и расне мржње и нетрпељивости, крађу и пријетњу.

Како је јавио митровички Радио Контакт плус, ова група малољетника, која је већ од раније позната полицији, оптужена је и да је 27. маја прошле године ножевима и пиштољем напала још тројицу Срба у близини перионице аутомобила, у улици Колашинској код Три солитера, а касније у улици Краља Петра скидала српске заставе и ножевима и репетираним пиштољем пријетила грађанима.

Оштећене српске младиће пред судом заступају њихови родитељи.