latinica  ћирилица
02/02/2016 |  15:33 | Аутор: СРНА

Стевандић: На међусрпским сукобима профитирају само политичари из ФБиХ

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић истакао је да представници политичких партија из Федерације БиХ прихватају само међусрпске сукобе јер на њима "дебело профитирају".
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

Стевандић сматра да о томе говори и чињеница да Приједлог закона о Уставном суду БиХ и Приједлог закона о измјени Кривичног закона БиХ, чији су предлагачи посланички клубови СНСД-а и СДС-а, нису добили подршку Уставоправне комисије Представничког дома Парламента БиХ за усаглашеност са Уставом БиХ и правним системом БиХ, као ни за принципе приједлога закона.

"Уједињена Српска позива политичке странке из Републике Српске на очување минимума заједничких интереса и принципа, те очекујемо да заједничка иницијатива у вези са Уставним судом БиХ и Кривичним законом БиХ неће бити усамљен примјер сарадње српског политичког корпуса", наведено је у саопштењу ове странке.

У саопштењу се додаје да би у противном у будућности могли да буду доведени у питање врло важни интереси Српске, а њихова заштита мора бити изнад интереса сваке политичке странке из Републике Српске.