latinica  ћирилица
02/02/2016 |  15:36 ⇒ 17:28 | Аутор: РТРС

Добој: "Мали бејби-бум", коначно двоцифрен број беба (ВИДЕО)

У добојском породилишту током претходне ноћи и дана бејби-бум. Рођено је 10 беба.
Добојско породилиште - Фото: РТРС
Добојско породилиштеФото: РТРС

Двоцифрен број порода није тако чест у овом породилишту које је у фази реновирања како би пацијенткиње и бебе имале што боље услове. 

Шест дјевојчица и четири дјечака рођено је у посљедња 24 часа у добојској болници. Први пут мајка је постала и Виолета Татић из Модриче. Родила је сина.

- С обзиром да сам први пут у породилишту јако сам задовољна условима, љубазним особљем - љекарима, сестрама и осталим - каже Татићева.

Услови у породилишту биће још бољи, а новац за реновирање обезбиједили су Влада Србије, Влада Српске, донатори и сама болница.

Гордана Средановић, начелница Службе за гинекологију и акушерство каже да су у току завршни радови на реконструкцији операционе сале.

- Породилиште је завршено, сада сређујемо, чистимо, пресељавамо. Враћамо се у нормалне услове које смо имали прије реконструкције која је почела крајем новембра - каже Средановићева.

Ријетки су дани када нема порођаја. У јануару ове године рођено је 10 беба више него лани у истом периоду. Рекорд још држи септембар прошле године.

Главна сестра, Сања Гаврић каже да је рекорд забиљежен 6. септембра, када је обављено 12 порода.

Ипак, на годишњем нивоу посматрано број порода се смањује. Прошле године обављено је 1.159 порођај. У поређењу са 2005. годином за 400 порођаја мање. Занимљив податак јесте да је све више жена које рађају по трећи пут.