latinica  ћирилица
02/02/2016 |  16:13 | Аутор: РТС

Куп Радивоја Кораћа: У полуфиналу могућ вјечити дерби

Жријебом у београдском хотелу "Краун плаза" извучени су парови за финални турнир Купа Радивоја Кораћа у Нишу, а "вјечити дерби" је као и прошле године могућ већ у полуфиналу!
Парови четвртфинала КРК (Фото: Twitter) -
Парови четвртфинала КРК (Фото: Twitter)

Вољом жријеба одлучено је да се у четвртфиналу у Нишу састану:

Црвена звезда – Смедерево

Партизан – ФМП

Мега Лекс – Константин

Металац – Борац

Нови дуел вјечитих ривала могућ је већ у полуфиналу, као и претходне године.

Утакмице Мега – Константин и Партизан – ФМП играће се у четвртак 18. фебруара, док ће се Црвена звезда – Смедерево, односно Металац – Борац играти дан касније.

Према правилима жријеба, у четвртфиналу такмичења нису могле да се међусобно састану екипе из Јадранске лиге, односно Кошаркашке лиге Србије (КЛС).

Завршни турнир Купа Радивоја Кораћа играћа се од 18. до 21. фебруара у Нишу, који је 12. пут домаћин тог такмичења.

Предсједник Кошаркашког савеза Србије Драган Ђилас оцијенио је да је Куп Радивоја Кораћа престижно такмичење.

"Куп Кораћа је заиста велико такмичење, јер је ствар великог престижа. Тим који га освоји дичиће се тиме у наредних 12 мјесеци. Вјерујем да ће у дворани која прима четири-пет хиљада људи бити око шест или седам хиљада, као што је било, а како и треба да буде. Надам се да ће сви клубови који учествују својим понашањем и играма популарисати кошарку", рекао је Ђилас прије жријеба у београдском хотелу "Краун плаза".

Ђилас је додао да је Куп Радивоја Кораћа показатељ квалитета и организације српске кошарке.

"За мене је ово такмичење доказ да и у нашој лиги имамо квалитет и организацију, као и да момци који играју у КЛС могу да буду озбиљни и равноправни, а често и да побиједе тимове који се такмиче у Јадранској лиги. Сигуран сам да је у Србији кошарка најквалитетнија у региону", рекао је он.

Домаћин турнира и представник Константина Урош Парлић изразио је наду да ће завршни турнир у Нишу протећи без икаквих проблема.

"Није случајно да је Ниш 12. пут домаћин највећег српског кошаркашког окупљања. Протеклих година је све било у најбољем реду и надам се да ћемо опет испунити та очекивања, и да ће се такмичење обавити у најбољим условима, и да ће Константин доћи до полуфинала, што и свима вама желим", рекао је Парлић.