latinica  ћирилица
02/02/2016 |  16:23 | Аутор: РТС

Радоњић: Жријеб за Куп сличан као прошлогодишњи

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да је жријеб за кошаркашки Куп Радивоја Кораћа за његову екипу сличан прошлогодишњем и да би волио да исход буде исти као у сезони када је освојен трофеј, али је нагласио да је тренутно екипа концентрисана на утакмице које јој предстоје прије турнира у Нишу.
Дејан Радоњић - Фото: архив
Дејан РадоњићФото: архив

"Жријеб је сличан прошлогодишњем, па нека на крају буде као и прошле сезоне. У овом тренутку је наш фокус на мечевима који нас чекају до купа, а којих има много. Сутра путујемо у Турску и морамо да се спремамо за тај меч и рјешавамо проблеме који нису мали", рекао је Радоњић новинарима у Београду.

Жријебом је одлучено да Звезда трећу узастопну одбрану трофеја почне утакмицом против Смедерева, а онда би у полуфиналу играла против Партизана.

"Први меч играмо против Смедерева. Трудићемо се да ту будемо на нивоу, а онда идемо од дана до дана. Надам се да ћемо бити добри, а сигуран сам да ћемо сви бити јако мотивисани за Куп", рекао је Радоњић.

Партизан ће у полуфиналу играти против лидера КЛС-а, ФМП-а, а тај пар је извукао капитен црно-бијелих Вања Маринковић.

"Наш капитен је извукао најквалитетнију екипу из КЛС-а, а онда жријебом даље знате већ како иде редослијед. Тако да, што се нас тиче, Куп је једна занимљива работа. Куп је прилика за свих осам клубова. Нокаут систем не доноси предност квалитетнијим тимовима. Понекад срећнијим, понекад здравијим, понекад надахнутијим. Не бих рекао да тај турнир у Нишу изазива неки превелики притисак код нас", рекао је Џикић.

Из безбЈедносних разлога, Партизан и Звезда не могу да играју утакмице истог дана, тако да је Партизанов меч помЈерен за четвртак.

"Сигурно је боље да играмо у четвртак, него у петак или ако прођемо даље, у суботу и недјељу. Понављам, Куп је замишљен тако да се изједначе шансе свих осам тимова. Не размишљамо о дербију, размишљамо о ФМП-у", рекао је Џикић.

Мега Лекс је играо финале са Звездом у посљедње двије године.

"Куп је прво у низу такмичење гдје креће борба за трофеје и то је сигурно најљепша ствар у спорту. Мислим да је најгора ствар да кренемо да размишљамо о финалу, јер до тог финала имамо два корака која ће бити изузетно тешка", рекао је Милојевић.

Мега у четвртфиналу игра против Константина, а у евентуалном полуфиналу са побједником дуела Металац-Борац.

"Морамо да уђемо у утакмицу против Константина, у којој смо реално фаворити, без потцјењивања, са максималном енергијом, јер једино тако наш квалитет може да дође до изражаја. Послије у полуфиналу нас чека Металац, која је сјајна екипа са сјајним тренером. Тек ће то бити изазов. Морам да убједим играче да је размишљање о финалу непотребно. Треба да размишљамо корак по корак и тако ћемо моћи да остваримо наше циљеве", рекао је Милојевић.

Мега се ове сезоне пласирала у плеј-оф Јадранске лиге, а Милојевић је новинарима одговорио да се ништа није промијенило у амбицијама што се тиче Купа, упркос бољој сезони.

"Мени су исте амбиције. Ја сам и прошле године хтио да освојим трофеј, али га нисам освојио. У АБА лиги смо такође имали исте амбиције, само смо сада остварили неке од њих, а прошле нисмо. Тако да се ништа није промијенило. Треба прво да побиједимо Константин", рекао је Милојевић.

Куп у Нишу се игра од 18. до 21. фебруара.