latinica  ћирилица
02/02/2016 |  17:38 | Аутор: РТС

Пронашли појачање преко друштвене мреже

Много је начина да у данашњем времену пронађете фудбалера, али је тренер словеначког клуба Домжале за то искористио професионалну мрежу "Линкедин"! Тако је у клуб стигао шпански фудбалер Алваро Браки.
Преко LinkedIn-a до Домжала (Фото: nkdomzale.si) -
Преко LinkedIn-a до Домжала (Фото: nkdomzale.si)

Фудбалски клубови до појачања најчешће долазе након праћења и "снимања" фудбалера који су им интересантни, или послушају препоруке фудбалких менаџера са којима сарађују. Било је и примјера да су се појачања налазила уз помоћ видео-игре "Фудбал менаџер", или тако што се "налети" на снимке на Јутјубу.

Ипак, први клуб који је за довођење новог фудбалера искористио друштвену мрежу "Линкедин" (LinkedIn) су словеначке Домжале, односно њихов тренер Лука Елснер.

Он је након одласка Нејца Скубича у турски Коњаспор, био приморан да нађе играча, слободног и са пасошем Европске уније. 

За то је искористио свој профил на овој друштвеној мрежи, који за тражење/нуђење посла пракитично и служи.

На оглас који је од 7. јануара до 2. фебруара видело 232 особа, јавило се неколико десетина играча, а Елснер је након прегледа пристиглих фудбалских си-вијева одлучио да на пробу позове тридесетогодишњег Бракија.

Шпански дефанзивац, који је у каријери наступао још и за Бетис, Еспањол, кипарски Анортозис и мађарски Видеотон, прошао је седмодневну пробу и потписао уговор! 

Остаје да се види како ће се Браки снаћи у Словенији и у Првој Лиги, на чијој табели његов нови клуб заузима треће мјесто са осам бодова мање од водеће Олимпије. 

Како год било, овај случај остаће упамћен као занимљив ако ништа друго...