latinica  ћирилица
03/02/2016 |  08:02 | Аутор: СРНА

Мјестимично влажни коловози

У Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос се вози по сувим и мјестимично влажним коловозима, уз повећану опасност од одрона на свим дионицама у усјецима и поред камених косина, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

Због саобраћајне незгоде која се догодила на магистралном путу Тузла - Добој на петљи Шићки Брод саобраћа се успорено, обилазницом у непосредној близини.

Од сутра до краја године, од 7.00 до 19.00 часова, сваким даном осим недјеље биће измијењен режим саобраћаја на магистралном путу М-16.1, дионица Клашнице - 1 Прњавор, насеобина Лишња, због укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи аутопута Бањалука - Добој.

На магистралном путу Вукосавље - ентитетска граница /Каруше/, дионица Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка, до 30. јуна продужена је измјена режима саобраћаја која подразумијева повремене обуставе.

У брчанском насељу Гредице измијењен је режим саобраћаја због изградње обилазнице на магистралном путу Брчко - Бијељина. На дионици Брчко - Лончари, у насељу Горице због радова је измијењен режим саобраћања.

На регионалном путу Р-474, дионица Вијака два - Разбој измијењен је режим саобраћаја због санације клизишта и рехабилитације коловозног застора. Саобраћа се једном траком, уз наизмјенично пропуштање возила.

Због изградње пута Невесиње - Берковићи, дионица Војне - Зови До, саобраћа се успорено.

На регионалном путу Р-474 Горња Вијака један - Горња Вијака два привремено ће бити преусмјерен саобраћај на новоизграђену саобраћајницу, због изградње вијадукта на аутопуту Бањалука - Добој, дионица Прњавор - Добој.

На регионалном путу Р-476, дионица Укрина - Вијака, у Вијачанима, због санације коловоза саобраћа се повремено једном траком.

Једном траком саобраћа се на путном правцу Карановац - Митровићи на мјесту клизишта.

На регионалном путу Братунац три - Дрињача и даље остаје на снази забрана за теретна возила укупне масе преко 3,5 тоне и аутобусе класе М3, док се забрана не односи на аутобусе превозника "Дринатранс" Зворник.

У Федерацији БиХ јутрос се саобраћа без дужих застоја по сувом коловозу.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.