latinica  ћирилица
03/02/2016 |  14:35 ⇒ 14:35 | Аутор: СРНА

Савановић: Нема подјела међу борцима

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић рекао је данас у Добоју да нема подјеле међу борцима због одлуке Владе Републике Српске о проглашењу седам невладиних организација за удружења од јавног интереса.

Савановић је, коментаришући новинарско питање о негативним реаговањима која долазе из Борачке организације Републике Српске, рекао да они нису у праву јер је одлуци Владе претходила анализа комисије која је пристигле захтјеве рашчланила у складу са законом и аналитички.

"Нема подјеле међу борцима. Ми смо демократско друштво и друштво једнаких шанси и сви који испуњавају законску регулативу могу да аплицирају и добију статус удружења од јавног интереса", рекао је Савановић.

Он оцјењује да нико нема монопол и право да каже: "ја сам тај који има право, а сви други немају".

Најавио је да ће питање исплате одликовања бити ријешено у наредном периоду, а као разлог кашњења навео је активности у вези са пребацивањем Фонда ПИО на трезорско пословање. Истиче да су пензионери приоритетна категорија, те да ће пензије бити исплаћиване у исто вријеме за све у периоду од седам до 10 дана.