latinica  ћирилица
03/02/2016 |  14:45 ⇒ 04/02/2016 | 08:21 | Аутор: klix.ba

Радончић остаје у притвору, одбрана најављује апелацију Уставном суду

Предсједник СББ-а и бивши министар сигурности БиХ Фахрудин Радончић остаје у притвору након што је Суд БиХ 2. фебруара одбило жалбу његових адвоката.
Радончић у судници са адвокатима - Фото: Screenshot
Радончић у судници са адвокатимаФото: Screenshot

Апелационо вијеће Суда БиХ разматрало је жалбу на одређивање једномјесечног притвора Фахрудину Радончићу, коју су уложили Драган Барбарић и Васвија Видовић, адвокатски тим предсједника СББ-а.

Донесено је рјешење којим је ова жалба одбијена као неоснована.

Жалба против овог рјешења ванпретресног вијећа Суда БиХ није допуштена.

Раније је Суд БиХ на приједлог Тужилаштва БиХ одредио једномјесечни притвор Радончићу због постојања основане сумње да је починио кривично дјело удруживање ради чињења кривичних дјела, ометање рада правосуђа и кривично дјело давање награде или другог облика користи за трговину утицајем.

Видовић: Одлука очекивана, упутићемо апелацију Уставном суду БиХ

- Одлука Суда БиХ, којом је одбијена наша жалба, за мене је била очекивана с обзиром на њихов досадашњи став и начин на који раде - изјавила је за "Аваз" Васвија Видовић, адвокат Фахрудина Радончића.

- Ја већ радим на апелацији коју ћу послати Уставном суду БиХ. У сталним сам консултацијама са страним колегама, како бих евентуално, уколико буде потребе, послали апелацију и Суду у Стразбуру - казала је Видовић.

Према њеним ријечима, притворски предмети су хитни, тако да би се Уставни суд БиХ о овој апелацији требао изјаснити ускоро.

Извор: Klix.ba, Аваз