latinica  ћирилица
03/02/2016 |  18:09 ⇒ 18:11 | Аутор: СРНА

Лукач: Бошњачким амандманима није нарушен национални интерес Срба

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је Срни да прихватањем амандмана Клуба Бошњака на Закон о полицији и унутрашњим пословима Српске није нарушен никакав национални интерес српског народа зато што је амандман 85, који је прихваћен у свим члановима, саставни дио Устава Републике Српске.
Драган Лукач - Фото: РТРС
Драган ЛукачФото: РТРС

Реагујући на изјаву посланика СДС-а Маринка Божовића да су законска рјешења која су јуче усвојена у амандманима Клуба Бошњака на сједници Заједничке комисије Народне скупштине и Вијећа народа Српске лоша за српски национални интерес, Лукач истиче да би Божовић, да је прочитао Закон или бар пажљиво слушао у скупштини када је закон тамо био, знао да је ријеч о Закону о полицији и унутрашњим пословима, а не о Закону о полицијским службеницима.

Према Лукачевим ријечима, Божовић самим тим није ни схватио о којем закону је ријеч, ни шта тај закон доноси.

"Позивам га да прочита Устав Републике Српске, што би као посланик требало да уради, и да зна који су амандмани саставнио дио Устава, а амандман 85 говори о националној заступљености и није апсолутно лош за српски национални интерес", рекао је Лукач.

Он је поручио Божовићу да, када прочита Закон о полицији и унутрашњим пословима, а не Закон о полицијским службеницима, каже у којем члану и којим члановима се уводи полицијска држава у Републици Српској.

"Ријеч је о члановима који су полицијска овлаштења не само у БиХ, већи и у нашем окружењу и у већини европских држава, тако да нема ни појма о увођењу полицијске државе", рекао је Лукач.