latinica  ћирилица
04/02/2016 |  08:02 | Аутор: СРНА

Опрез - мокри и клизави коловози

Коловози већине путева мокри су и клизави јер су киша, сусњежица и снијег током ноћи захватили већи дио Републике Српске, а расквашеног снијега мјестимично има на путним правцима у вишим предјелима и преко планинских превоја, саопштено је јутрос из Ауто-мото савеза Српске.
Пут - Фото: РТРС
ПутФото: РТРС

Опасност од одрона постоји на свим дионицама у усјецима и поред камених косина, посебно на путним правцима Карановац-Црна Ријека, Рогољи-Млиништа, Мркоњић Град-Црна Ријека, Језеро-Ново Село, Карановац-Кнежево-Угар, Саставци-Устипрача-Вишеград -Вардиште, Бродар-Рудо и Трново-Миљевина-Брод на Дрини.

Због укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој, до краја године, од 7.00 до 19.00 часова сваког дана осим недјеље биће измијењен режим саобраћаја на магистралном путу М-16.1 дионица Клашнице један-Прњавор, насеље Лишња.

На магистралном путу Вукосавље-ентитетска граница /Каруше/, дионица Шешлије-Јоховац и Јоховац-Руданка, до 30. јуна је продужена измјена режима саобраћаја која подразумијева повремене обуставе.

У брчанском насељу Гредице измијењен је режим саобраћаја због изградње обилазнице на магистралном путу Брчко-Бијељина.

Режим саобраћаја због радова је измијењен и на дионици Брчко-Лончари, у насељу Горице.

На регионалном путу Р-474, дионица Вијака два-Разбој, у току је санација клизишта и рехабилитација коловозног застора због чега се саобраћа једном траком, уз наизмјенично пропуштање возила.

Због изградње пута Невесиње-Берковићи, дионица Војне-Зови До, саобраћа се успорено.

На регионалном путу Горња Вијака један-Горња Вијака два привремено ће бити преусмјерен саобраћај на новоизграђену саобраћајницу, због изградње вијадукта на ауто-путу Бањалука-Добој, дионица Прњавор-Добој.

На регионалном путу Р-476, дионица Укрина-Вијака, у Вијачанима, због санације коловоза, саобраћа се повремено једном траком, као и на путном правцу Карановац-Митровићи, на мјесту клизишта.

На регионалном путу Братунац три- Дрињача и даље остаје на снази забрана за теретна возила укупне масе преко 3,5 тоне и аутобусе класе М3 /возила са више од 22 сједишта и чија највећа дозвољена маса је већа од пет тона/.

Због нових падавина које су током ноћи и јутра захватиле већи дио Федерације БиХ јутрос се вози по мокром и мјестимично засњеженом коловозу.

Снијега на коловозу има на појединим дионицама у вишим предјелима, а саобраћање је посебно отежано на магистралном путу Ливно-Шуица преко превоја Борова глава, гдје јак вјетар формира сњежне наносе, због чега је коловоз сужен.

Екипе путних служби су на терену и интервенишу.

На путевима Мостар-Полог, Мостар-Житомислићи и Буна-Маслине удари вјетра повремено су јачи.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.