latinica  ћирилица
04/02/2016 |  09:18 ⇒ 21:05 | Аутор: СРНА

Влада Српске данас о Приједлогу закона о оружју и муницији

Влада Републике Српске разматраће данас Приједлог закона о оружју и муницији.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

На дневном реду је и разматрање Нацрта закона о измјенама и допунама Закона о заштити од пожара, те Нацрта закона о измјенама и допунама Закона о промету експлозивних материја и запаљивих течности и гасова, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу. 

Министри ће разматрати и информацију о захтјеву Привредног друштва "Космос" из Бањалуке за продужење рока за враћање и отплату зајма, као и информацију о актуелним питањима у области спољнотрговинског пословања и заштите домаће пољопривредне производње.

Влада ће разматрати и информацију о поступку израде и усвајања докумената који се односе на заштиту дјечијих права у БиХ, као и Збирни извјештај о спроведеном оцјењивању државних службеника и намјештеника запослених у органима управе Републике Српске.

На дневном реду је приједлог одлуке о коришћењу средстава са рачуна посебних намјена у износу од 7.621.784 КМ, с циљем реализације дијела уговора за реконструкцију и опремање централног медицинског блока и изградњу новог Сјеверног крила централног медицинског блока Универзитетског клиничког центра Републике Српске.

Пред министрима ће се наћи и приједлог одлуке о утврђивању општег интереса за изградњу трафо-станице на локалитету Пословно-туристичке зоне "Вијака" у општини Прњавор.

Влада ће разматрати и приједлог рјешења о одбравању уплате доприноса за пензијско и инвалидско осигурање за осигуранике у бившим државним предузећима, акционарским друштвима у већинском власништву Републике и земљорадничким задругама, који са стажом осигурања за који ће бити уплаћени доприноси, испуњавају услове за остваривање права на старосну пензију до 31. децембра ове године.