latinica  ћирилица
04/02/2016 |  11:13 ⇒ 21:22 | Аутор: СРНА

Поповић: Очување Српске предуслов за стабилност у региону

Предсједник Српске народне партије /СНП/ Ненад Поповић пренио је америчким званичницима током сусрета у Вашингтону да је очување Републике Српске на дејтонским принципима предуслов очувања мира и стабилности у региону.
Вашингтон - Фото: Wikipedia
ВашингтонФото: Wikipedia

"Очување Републике Српске на принципима Дејтонског мировног споразума, чији је Србија била гарант, представља за српски народ једнаки приоритет, као и борба за очување територијалног интегритета Србије", рекао је Поповић, који је имао низ састанака са званичницима Стејт дипартмента, Конгреса и Сената.

Говорећи о мигрантској кризи, Поповић је истакао да Србија треба да примијени америчка искуства и да на границу са Македонијом постави физичке баријере и изведе војску, саопштено је из СНП-а.

"То је начин да се заустави неконтролисани прилив миграната и осигура безбедност", рекао је Поповић.

Када је ријеч о Косову и Метохији, Поповић је указао на значај заштите имовине грађана и државе Србије у јужној српској покрајини.

"Власништво над имовином је универзална категорија и неприкосновено право у свакој цивилизованој држави. Недопустиво је да имовину у коју је деценијама улагала држава Србија, попут рудника `Трепча` или Хидроелектране Газиводе, сада покушавају да отму власти у Приштини", навео је Поповић.

Он је истакао да је Косово и Метохија саставни и неотуђиви дио Србије, те да је економија кључна за опстанак српске заједнице на Космету.