latinica  ћирилица
04/02/2016 |  11:40 ⇒ 21:22 | Аутор: СРНА

У Бриселу представљена туристичка понуда Српске

Туристичка понуда Републике Српске, праћена гастрономском презентацијом и дегустацијом, представљена је у Бриселу у организацији Туристичке организације Српске и Представништва Републике Српске у Белгији.
Туристичка понуда Српске на сајму у Белгији - Фото: РТРС
Туристичка понуда Српске на сајму у БелгијиФото: РТРС

Синоћња презентација привукла је велику пажњу, више од 80 новинара и туроператора, представника различитих европских институција, привредника и људи из бриселског дипломатског кора, саопштено је из Туристичке организације Републике Српске.

Из ове организације напомињу да је Представништво Републике Српске у Бриселу, у сарадњи са Туристичком организацијом Српске, остварило успјешну сарадњу са туристичким операторима из земаља Бенелукса с циљем промоције и дистрибуције аранжмана на овом активном и интересантном тржишту.

У саопштењу се додаје да то што су туроператори са овог тржишта раније посјетили туристичке центре у Српској попут Бањалуке, Требиња, Јахорине и Вишеграда већ показује резултате, због чега није изненадило присуство новинара из Белгије и Холандије презентацији.

"Република Српска има шта да понуди туристима са ових простора, посебно у сегменту авантуристичког, етно и бањског туризма. Осим квалитета услуга, један од адута домаће угоститељске индустрије је и конкурентост у цијени", истичу из Туристичке организације Српске.

Туристичка организација Српске, заједно са Представништвом Републике Српске у Бриселу, Туристичком организацијом града Бањалука и Туристичком агенцијом "Цептер паспорт" од данас до 8. фебруара у Бриселу ће представити туристичку понуду у оквиру Међународног сајма туризма "Сајам одмора", на којем ће се ове године представити више од 800 излагача, а очекује се око 200.000 посјетилаца.

Овогодишња земља партнер је Јапан, а посјетиоци из готово свих земаља ће моћи да истраже туристичку и гастрономску понуду Републике Српске у оквиру хале пет - Брисел експа.