latinica  ћирилица
04/02/2016 |  12:00 ⇒ 12:18 | Аутор: РТС

Добитник 63 милиона долара на лутрији остаје без награде?

Уколико за неколико сати добитник 63 милиона долара на америчкој лутрији не буде преузео награду, његов лото листић постаће безвриједан!
Да ли ће неко уновчити добитни чек? - Фото: РТС
Да ли ће неко уновчити добитни чек?Фото: РТС

Шест мјесеци послије проглашења добитника “Супер лото плус“ лутрије, особа која има тикет с побједничким бројевима није се јавила да преузме новац, кажу званичници Лутрије.

Амерички медији, међутим, преносе да се купац добитног тикета јавио и предао листић, али да му је лутријска комисија рекла да је листић “превише оштећен“.

Бренди Милинер тврди да је он добитник 63 милиона долара, а пошто је комисија одбила да му исплати награду или да му врати листић, он је у сриједу поднио жалбу и тражи да га судија прогласи побједником.

Сваке године између 20 и 30 милиона долара награда на различитим лутријским играма у Калифорнији не оде у руке добитника.Tај новац се аутоматски прослиједи у државне школе.

Добитник има времена данас до 17 часова да преда тикет или ће изгубити награду, изјавио је у сриједу портпарол лутрије Алекс Траверсо, који би и сам желио да зна зашто добитник није до сада преузео награду.

Лутрија је више пута позивала добитника да дође прије истека рока.

Поводом жалбе Брендија Милинера, Траверсо каже да лутрија испитује тај случај, додавши да је истрага кредибилности тврдњи оних који кажу да су добили џекпот уобичајена.

Побједнички тикет је продат 8. августа у Чатсворту, у Лос Анђелесу.

Добитник може да изабере да ли ће 63 милиона долара добијати у ратама током 30 година или ће одједном подићи много мању суму од 39,9 милиона долара, од које треба одбити порез.

Ако се не појави добитник, то ће бити до сада највећа непреузета награда у калифорнијској лутрији.