latinica  ћирилица
04/02/2016 |  14:03 ⇒ 14:08 | Аутор: РТРС

Трнинић за Радио РС: Настављамо изградњу мреже ауто-путева у Српској

Паралелно са изградњом ауто-пута Бањалука - Добој, воде се и активности с двије кинеске компаније о наставку изградње мреже ауто-путева у Републици Српској, изјавио је у разговору за Радио РС, министар саобраћаја и веза, Неђо Трнинић.
Неђо Трнинић - Фото: РТРС
Неђо ТрнинићФото: РТРС

Он је до краја фебруара најавио конкретније договоре прије закључења комерцијалних уговора с кинеским инвеститорима, с тим да је приоритет ауто-пут Бањалука - Млиништа.

Истовремено, радови на изградњи ауто-пута Бањалука - Добој одвијају се и у зимским мјесецима, тако да ће дионица од Добоја до Прњавора бити завршена до прољећа, оцијенио је министар Трнинић, говорећи у емисији "Отворено речено" Радија Републике Српске, која ће бити емитована од 17.00 часова.

"Ми смо већ са два слоја асфалта прекрили неких 33 километра. Почели смо и постављање заштитне ограде и звучних баријера. Тако да очекујемо до прољећа завршетак радова на првој дионици. Друга дионица од Прњавора до Лакташа, практично на петљу Маховљани, исто иде планираном динамиком. Она је и почела касније. Доста тих радова је урађено, има пар мјеста која нису пробијена, а то је остављено за ову погоднију грађевинску сезону. Тако да то иде у добром правцу. Неки капитални пројекти су већ у изградњи, као што је мост на Врбасу и то иде добром динамиком. Ја се надам да ће ова прва дионица, од Прњавора до Добоја, бити спремна до годишњих одмора", истакао је Трнинић.