latinica  ћирилица
04/02/2016 |  15:44 | Аутор: СРНА

МУП Српске: Неистинити Чавићеви наводи о Балкан инвестмент банци

Министарство унутрашњих послова Републике Српске саопштило је да су неистинити наводи предсједника НДП-а Драгана Чавића, који се односе на случај Балкан инвестмент банке, те у вези са тим подсјећа да је 19. новембра прошле године окончана истрага и поднесен извјештај Специјалном тужилаштву Републике Српске.
МУП Републике Српске - Фото: РТРС
МУП Републике СрпскеФото: РТРС

Из МУП-а Српске подсјећају да је у случају Балкан инвестмент банке извјештај о почињеним кривичним дјелима поднесен против 21 лица и то 11 лица држављана Литваније и 10 држављана БиХ, те да је за њих утврђено да су као чланови организоване криминалне групе оштетили Балкан инвестмент банку АД Бањалука у укупном износу од 56.663.057 КМ.

- Овим активностима МУП-а Републике Српске још једном јасно и недвосмислено указује на опредијељеност МУП-а и Владе Републике Српске у борби против организованог и најтежих облика привредног криминалитета - наводи се у саопштењу.

Из МУП-а Српске истичу да није тачно да Влада Републике Српске жели да заташка овај и сличне случајеве и да су политички мотивисани и исконструисани, већ управо супротно.