latinica  ћирилица
04/02/2016 |  15:54 | Аутор: СРНА

Турска припрема војну инвазију на Сирију?

Дешавања на турско-сиријској граници дају основа за закључак да Турска припрема војну инвазију на Сирију, рекао је данас портпарол руског Министарства одбране Игор Конашенков.
Турска  (Фото:flickr/KLMircea) -
Турска (Фото:flickr/KLMircea)

- Имамо добре разлоге да вјерујемо да се Турска активно припрема за војну инвазију на суверену државу - Сиријску Арапску Републику. Откривамо све више и више знакова турских оружаних снага које се баве скривеним припремама за директне војне акције у Сирији - рекао је Конашенков на конференцији за новинаре.

Претходно је руско Министарство одбране доставило међународној заједници непобитан видео-доказ у коме се види како турске самоходне артиљеријске јединице гранатирају сиријска насеља у сјеверном дијелу покрајине Латакија, преноси "Спутњик".

- Збуњује нас чињеница да обично причљиви представници Пентагона, НАТО и група које наводно штите права сиријског народа, ћуте упркос нашим позивима да реагују на ове активности. Ако неко у Анкари мисли да ће забрана руског посматрачког лета помоћи у прикиривању нечега, то је само знак аматеризма - напоменуо је портпарол руског Министарства одбране.

Он је додао да је Министарство одбране интензивирало све врсте активности надзора на Блиском истоку.