latinica  ћирилица
06/02/2016 |  10:00 ⇒ 10:00 | Аутор: СРНА

ЦИК: Дутбашић може бити именован за министра

Нема никаквих препрека да Бакир Даутбашић остане кандидат и буде именован за министра транспорта и комуникација БиХ, будући да је прошао све провјере, изјавила је члан Централне изборне комисије БиХ Ирена Хаџиабдић.
Бакир Даутбашић (Фото:bnn.ba) -
Бакир Даутбашић (Фото:bnn.ba)

Он и даље може остати кандидат за министра што се тиче ЦИК-а. Ми смо раније дали потврду, зато што у Изборном закону БиХ не постоји ништа што би нас спречавало да то учинимо", навела је Хаџиабдићева.

Даутбашићу и члану Савеза за бољу будућност Билсени Шахман јуче је одређен кућни притвор и у процесу који се против њих води пред Судом БиХ браниће се са слободе, преноси "Дневни аваз".

Бакир Даутбашић је ухапшен 11. јануара, на дан када је кандидован за министра транспорта и комуникација, под оптужбом да је ометао рад правосуђа.

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Даутбашића, Шахманове, Фахрудина Радончића и Зијада Хаџијахића због кривичних дјела удруживање ради чињења кривичних дјела и ометање рада правосуђа.

Оптужница терети Радончића, Даутбашића и Хаџијахића за удруживање ради чињења кривичних дјела, ометање рада правосуђа и давање награде или другог облика користи за трговину утицајем, а Шахманову за удруживање ради чињења кривичних дјела и ометање рада правосуђа.