latinica  ћирилица
06/02/2016 |  11:47 | Аутор: ТАНЈУГ

САД: Дјечак стар 11 година осуђен за убиство дјевојчице

Амерички суд прогласио је дечака старог 11 година кривим за убиство осмогодишње дјевојчице, које је починио након што му она и њена сестра нису дале да погледа њихове штенце.

Судија Денис Роуч је дјечака прогласио кривим за убиство са предумишљајем и пресудио да он треба да буде под старатељством државе док не напуни 19 година, пренијела је агенција АП, која није објавила идентитет дјечака пошто је малољетан.

У пресуди, коју је на свом сајту објавила телевизија WATE-TV, судија је навео да би држава требало да употреби сва расположива средства да утврди зашто је дјечак убио девојчицу, као и да он треба да прође рехабилитацију да се тако нешто никад не би поновило.

"Дијете које почини убиство са предумишљајем не може тек тако да буде поново пуштено у друштво", рекао је судија.

Дјечак је тренутно у притвору и врши се процјена где би требало да буде смјештен, изјавио је портпарол америчког Министарства за социјалне службе Роб Џонсон. Он је додао да дјечак има три брата и двије сестре, који су смјештени код рођака и у државним установама.

Дјечак и жртва, осмогодишња Микејла Дајер, живјели су у истом насељу камп-приколица у Тенесију. Злочин се догодио 3. октобра прошле године, кад је дјечак са прозора приколице у којој је живио причао са Микејлом, њеном 11-годишњом сестром и још једном дјевојчицом исте доби.

Он је затражио од сестара да донесу своје штенце, а кад су то одбиле, дјечак је отишао по пиштољ и вратио се са два, које је показао дјевојчицама. Према наводима судије, Микејла му се смијала рекавши да пиштољи нису прави, да би он затим провјерио да ли је пиштољ напуњен, репетирао га и испалио јој метак нешто изнад срца.

"Дјевојчица је пала на леђа, брзо остала без свијести и нешто касније проглашена мртвом", навео је судија у извјештају, додајући да је мајка држала Микејлу у наручју док је умирала.