latinica  ћирилица
06/02/2016 |  17:21 | Аутор: ТАНЈУГ

Потврђено да је авион у Сомалији слетио због бомбе

Због експлозије бомбе путнички авион у уторак је морао да принудно слети у Могадиш, потврдиоп је сомалијски министар саобраћаја и авијације Али Ахмед Џамак.
Српски пилот спасио путнике послије експлозије у авиону (Фото: Darren Howe) -
Српски пилот спасио путнике послије експлозије у авиону (Фото: Darren Howe)

Министар је потврдио да је дошло до експлозије бомбе у авиону и да је постојала намјера да сви у авиони буду убијени, пренио је Ројтерс.

Стручњаци авијације и српски пилот који је успјешно приземљио летјелицу послије инцидента изјавили су још у сриједу да је експлозију у авиону сомалијске компаније Дало ерлајнс" највјероватније изазвала бомба.

Српски пилот Владимир Водопивец (64) рекаоје тада да мисли да је у питању била експлозивна направа и да је пријатељу рекао да је мислио да је то била бомба.

Стручњак за безбједност авиосаобраћаја Ксавијер Тителман је раније, такође, рекао да је упоредио снимке експлозије са фотографијама претходних експлозија и да све личи на експлозију бомбе, пренио је АФП.

Сомалијски званичници су саопштили да је један мушкарац погинуо у експлозији у авиону, који је због тог инцидента пилот морао да врати за сомалијску престоницу Могадиш и принудно слети.