latinica  ћирилица
06/02/2016 |  19:30 ⇒ 20:45 | Аутор: РТРС

У недјељу 900. емисија "Сноп" Телевизије РС! (ВИДЕО)

Радио-телевизије Републике Српске сутра емитује 900. по реду емисију о пољопривреди - СНОП.
 - Фото: СРНА
Фото: СРНА

Пратећи новине и напредак у аграру, припремајући репортаже из свих крајева Српске, наши новинари једноставним и занимљивим причама пружали су информације о савременим технологијама у биљној и животињској производњи. Тако је већ 23 године колико траје ова емисија. 

Једноставним и занимљивим причама пружали смо информације о савременим технологијама у пољопривредној производњи. Настојали смо да помогнемо произвођачима да би пратили технолошки развој у овој привредној грани. Неријетко смо, данас велике произвођаче, испратили у њиховим првим корацима, какав је и Младен Лазић, један од највећих повртара у БиХ.

- Прво да кажем, да ми је емисија много помогла. Едуковао сам се уз емисију и то ми је дало, кад се погледам на телевизији и кад видим друге произвођаче, вољу и наду за већу производњу - рекао је Лазић.

Биљежили смо и значајан напредак остварен у сточарству. Све је више савремених фарми музних грла, води се рачуна о генетици, раси, здрављу животиња, а стручна предавања постала су обавезна за пољопривреднике.

Свака репортажа у "Снопу" садржи корисне информације за људе који се професионално баве пољопривредом. Добру сарадњу остварили смо и са научним институцијама. У реализацији емисије велику помоћ имали смо од ресорног министарства.

Стево Мирјанић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде, истакао је да је ресорно министарство увијек подржавало, а посебно у посљедње вријеме, ову емисију која је израсла у култну емисију у окружењу.

У протекле 23 године колико се емитује "Сноп", приказали смо више од 15 хиљада прича, разговарали са око 36 хиљада пољопривредника и остварили 61.700 минута програма. Први уредник ове емисије био је Милан Ракић који је већ осам година у заслуженој пензији, а од тада до данас емисију уређује Споменка Ђурђевић. Са нашим гледаоцима и пољопривредницима били смо и у тешким годинама када су због елементарних непогода трпили губитке, а емисија "Сноп" са њима ће бити и убудуће.