latinica  ћирилица
07/02/2016 |  10:39 | Аутор: ТАНЈУГ

Бијонсе објавила нову пјесму послије двије године (ВИДЕО)

Америчка поп звезда Бијонсе неочекивано је објавила нову пјесму, прву у посљедње двије године, чији текст и спот говоре о покрету "Животи црнаца су важни" и полицијској бруталности у САД.
Бијонсе - Фото: AP
БијонсеФото: AP

Бијонсе је нови сингл под називом "Формејшн" (Formation) и видео који га прати објавила синоћ, само дан прије него што би требало да наступа пред десетинама милиона телевизијских гледалаца током полувремена финалне утакмице првенства националне лиге америчког фудбала, познатом "Супер боулу", пренијела је агенција АФП.

Пјесма представља поклон за фанове пјевачице и може се бесплатно скинути са сервиса "Тајдал", чији су власници Бијонсе, њен супруг Џеј Зи, Ријана и други умјетници.

Спот, који је снимљен у Њу Орлеансу, садржи референце на покрет "Животи црнаца су важни", који је покренут у САД као протест против полицијске бруталности према Афроамериканцима.

У споту су приказани полицајци под пуном опремом, који на крају подигну руке као да се предају, а онда се камера окрене према графиту на зиду на којем пише: "Престаните да пуцате у нас."

Бијонсе, која се прославила у групи "Дестниз чајлд" прије него што је постала солиста, посљедњи албум је објавила крајем 2013, а прошле године се релативно мало појављивала у јавности.