latinica  ћирилица
07/02/2016 |  18:48 ⇒ 19:10 | Аутор: РТРС

AБА: Звезда побиједила Игокеу у гостима

Кошаркаши Црвене звезде побиједили су Игокеу у гостима са 74:54, у дуелу 23. кола регионалне АБА лиге.
Игокеа - Црвена Звезда - Фото: Screenshot
Игокеа - Црвена ЗвездаФото: Screenshot

Овом побједом екипа Дејана Радоњића реванширала се Игокеи за пораз у Пиониру у првом дијелу сезоне и остварила је 17. побједу у сезони.

Црвена звезда остварила је заслужену побједу у Лакташима. Изузев почетног вођства Игокее 2:0, црвено-бијели су имали предност током цијелог меча. Кошаркаши Игокее трудили су се максимално, али Звезда је била разиграна у овом мечу. Серијом тројки већ након прве четвртине дошла је до +12, (19:7).

У другом периоду игре, Игокеа је заиграла бољу одбрану, па је након првог полувремена имала заостатак од 5 поена. У трећој четвртини поново одлична игра Београђана који су веома брзо стигли до +21, (58:37). Иако су тада многи помислили да је ријешен меч, Игокеа је још једном упорношћу потврдила свој квалитет. Серијом 12:0 смањила је на 61:49, али није имала снаге да уведе меч у неизвјесност. Црвено-бијели су за кратко вријеме поново повели са +20 и стечену предност задржали до краја за тријумф 74:54 у препуној дворани у Лакташима.

Најефикаснији код Игокее били су Букер и Шибалић са по 11 поена, а 10 је дао Гипсон; код Црвене звезде 17 поена постигао је Симоновић, а Милер 14 Милер.

Игокеа своју борбу за опстанак наставља гостовањем Будућности, док ће Црвена звезда у сљедећем колу бити домаћин екипи Сутјеске.