latinica  ћирилица
09/02/2016 |  07:42 | Аутор: СРНА

Опрезно због кише и јаких удара вјетра

Због кише која пада возила јутрос у Херцеговини саобраћају по мокрим коловозима, а возачима се скреће пажња и на јаке ударе вјетра, посебно у вишим предјелима, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
зима - Фото: ФОНЕТ
зимаФото: ФОНЕТ

Одрона има на путним правцима Карановац - Црна Ријека - Мркоњић Град, Рогољи - Млиништа, Језеро - Ново Село, Карановац - Кнежево - Угар, Саставци - Устипрача, Вишеград - Вардиште, Бродар - Рудо и Добро Поље - Миљевина - Брод на Дрини.

У Федерацији БиХ повремено јаки удари вјетра регистровани су на путним правцима на подручју Бихаћа, Кључа, Босанског Петровца и Санског Моста.

На путевима на којима се изводе радови, измијењен је режим вожње и саобраћај је регулисан привременом сигнализацијом.

Због изградње аутопута Бањалука - Добој до краја године измијењен је режим саобраћаја у насеобини Лишња, на магистралном путу Клашнице један - Прњавор. Измјена режима саобраћаја на снази је од 7.00 до 19.00 часова сваким даном, осим недјеље. Режим саобраћаја измијењен је и на дионици магистралног пута Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка.

На регионалном путу Горња Вијака један - Горња Вијака два саобраћај ће привремено бити преусмјерен на новоизграђену саобраћајницу због изградње вијадукта на аутопуту Бањалука - Добој, на дионици Прњавор - Добој.

На магистралном путу Бијељина - Брчко у току је изградња обилазнице око Брчког па је у насељу Гредице измијењен режим саобраћаја. Режим саобраћаја измијењен је и у насељу Горице, на дионици пута Брчко - Лончари. Предвиђено је да радови трају до 26. јуна.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини - Шћепан Пољем, на граници БиХ и Црне Горе, могућ је саобраћај за аутобусе који имају више од 22 сједишта и чија највећа дозвољена маса прелази пет тона, као и за возила чија укупна маса не прелази 16 тона.

Из АМС напомињу да на мјесту великог клизишта у дужини од 20 метара, укупна ширина пута износи три метра, те да је тај дио пут обиљежено адекватном вертикалном саобраћајном сигнализацијом.

У току је санација клизишта на регионалном путу Вијака два - Разбој, па се саобраћај одвија једном саобраћајном траком, уз наизмјенично пропуштање возила.

На истој дионици пута преко моста у Драгаловцима забрањен је саобраћаја за теретна возила укупне масе веће од пет тона и висине веће од три и по метра.

Због санације коловоза на дионици регионалног пута Укрина - Вијака, у Вијачанима се повремено саобраћа једном траком. Једном траком возила саобраћају и на регионалном путу Карановац - Митровићи на мјесту клизишта.

Због изградње регионалног пута Невесиње - Берковићи, на дионици Војне - Зови До, саобраћај се одвија успорено.

На регионалном путу Братунац три - Дрињача и даље је на снази забрана за теретна возила укупне масе веће од три и по тоне и за аутобусе класе М3. Забрана се не односи на аутобусе превозника "Дринатранс" из Зворника.

На граничним прелазима јутрос нема дужих чекања при преласку границе.