latinica  ћирилица
09/02/2016 |  10:47 ⇒ 14:34 | Аутор: РТРС

Саучешћа поводом смрти генерала Толимира

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је телеграм саучешћа породици Толимир поводом смрти генерала Војске Републике Српске
Палата Републике Српске - Фото: РТРС
Палата Републике СрпскеФото: РТРС

- Са жаљењем сам примио вијест о смрти генерала Војске Републике Српске Здравка Толимира. Генерал Толимир као патриота и високи војни старјешина дао је велики допринос у Одбрамбено-отаџбинском рату и остаће у трајном сјећању у народу и Војсци Републике Српске. Ово је велики губитак не само за породицу и пријатеље него и за сав српски народ. Искрено саосјећајући у болу који вас је задесио, упућујем вам изразе мог најдубљег саучешћа, наведено је у писму предсједника Републике Српске.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић упутио је данас телеграм саучешћа породици генерала Толимира.

- Изражавам дубоко жаљење поводом смрти члана Ваше породице Здравка Толимира, генерала Војске Републике Српске. У име Народне скупштине Републике Српске исказујем пуну захвалност за допринос који је генерал Толимир дао у одбрани српског народа и стварању Републике Српске, наводи се у телеграму предсједника НС РС Недељка Чубриловића.

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је телеграм саучешћа породици преминулог генерала Војске Републике Српске Здравка Толимира и Борачкој организацији Републике Српске.

- Са жалошћу сам примила вијест о смрти генерала Војске Републике Српске, Здравка Толимира. Генерал ће остати упамћен као изузетан човјек, храбар и частан генерал који је својим ангажовањем у Војсци Републике Српске дао немјерљив допринос у одбрани свог народа и Републике Српске. Одлазак генерала Толимира велики је губитак за породицу, али и за сав српски народ. У име Владе Републике Српске и у своје име, упућујем Вам изразе најдубљег саучешћа, наводи се у телеграму предсједнице Цвијановић.

Телеграм саучешћа упутио је и министар рада и борачко-инвалидске заштите Миленко Савановић.

- Дубоко потресен вијешћу о прераној смрти Вашег супруга, поштованог генерала Здравка Толимира, великог човјека и једног од легендарнихкоманданата Војске Републике Српске, упућујем Вам изразе свог најискренијег саучешћа. Генерал Толимир остаће упамћен у свом народу као частан  и Отаџбини до краја одан официр чији је допринос у борби за одбрану  Републике Српске  био  немјерљив.Животна голгота кроз коју је прошао посљедњих година вриједна је непроцјењиве жртве и људског дивљења. У име Министарства рада и борачко-инвалидске заштите и моје лично име још једном упућујем искрено саосјећање са вашим болом и ненадокнадивим губитком за вашу породицу, али  и цијелу Републику Српску и желим понудити сваку помоћ која вам је у овом тренутку потребна, наводи се у писму министра Савановића.