latinica  ћирилица
09/02/2016 |  14:03 ⇒ 16:15 | Аутор: СРНА

У сриједу промјена времена

Републику Српску и Федерацију БиХ сутра очекује промјена времена, односно киша, вјетар и снијег на планинама
Киша - Фото: РТРС
КишаФото: РТРС

Ујутро ће бити облачно с кишом, јачом на југу и западу. Током дана задржаће се облачно вријеме с кишом, а обилније падавине биће на југу и западу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Поподне се очекује захлађење, па ће киша прво у вишим крајевима на сјеверозападу прећи у снијег. До вечери ће захладњети и у осталим крајевима, па ће мјестимично снијег или сусњежица падати и у низинама. Падавине ће у ноћи углавном престати, те се очекује и дјелимично разведравање.

И даље ће бити вјетровито с умјереним и јаким југом и олујним ударима углавном у планинама у првом дијелу дана. Поподне ће вјетар скренути на сјеверозападни и постепено почети да слаби.

Јутарња температура ваздуха биће од шест до 12 степени. Током дана на западу ће температура пасти испод четири степена, а у осталим крајевима биће између седам и 12 степени. Поподне ће и у тим крајевима бити у паду.

Метеоролози и за наредне дане најављују хладније вријеме, али ће највиша дневна температура ваздуха и даље на југу бити изнад десет степени. Више кише очекује се у петак и суботу, када ће на планинама падати сусњежица и снијег.

Према информацијама Федералног хидрометеоролошког завода, у Херцеговини и западним подручјима данас превладава претежно облачно, а локално је пало и мало кише.

Бијељина, Добој и Зворник данас су били најтоплији градови, гдје је у 13.00 часова измјерено 19 степени Целзијусових.

У Бањалуци, Приједору, Градачцу и Зеници било је 18 степени, у Вишеграду, Рудом, Српцу, Сребреници, Тузли, Неуму и Стоцу 17, у Мостару, Новом Граду, Фочи и Санском Мосту 16, у Рибнику, Шипову, Крупи на Уни и Јајцу 15, у Требињу, Билећи, Сарајеву, Мркоњић Граду и Бихаћу 14, у Бугојну 13, у Сокоцу, на Мраковици и у Дрвару 12, у Хан Пијеску и Ливну десет степени.

Девет степени измјерено је на Иван-седлу, девет у Невесињу, осам у Калиновику и Гацку, пет на Чемерну и у Купресу и минус један степен на Бјелашници.